Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-zboruri.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
21 Oct 2010 Prima campanie de imagine Tarom. 500.000 euro investitie

Compania aeriana TaromCompania aeriana Tarom a investit jumatate de milion de euro in prima campanie de imagine din istorie, drept urmare a aderarii sale la alianta Sky Team.

Campania se va desfasura pana la sfarsitul acestui an si va fi dezvoltata in colaborare cu grupul de comunicare Ogilvy.

„A fost greu sa convingem proprietarul, adica Statul Roman, ca trebuie sa intram in rand cu lumea. Anul acesta am alocat doar 0.3% din cifra de afaceri campaniei de imagine si speram ca anul viitor sa alocam cel putin 1%”, declara Ruxandra Butnaru, directorul general al Tarom.

Campania de comunicare a companiei aeriene va cuprinde spoturi radio si TV, machete de presa, campanie interactiva outdoor si indoor, proiect special in cinema si campanie de relatii publice.

Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si face parte din alianta Sky Team incepand cu 25 iunie 2010.

„TAROM este un brand cu o traditie extraordinara si cu un capital de incredere solid dat de profesionalismul pe care aviatia romaneasca il are si l-a avut de-a lungul celor 56 de ani de cand compania opereaza sub numele TAROM si al celor 90 de ani de cand a aparut aviatia comerciala in Romania. Un brand cu o asemenea istorie risca sa fie perceput ca fiind conservator, asa cum o demonstreaza studiile de cercetare,” spune Ruxandra Brutaru, Director General TAROM. „Alianta cu SkyTeam, orientarea companiei catre segmente de public mai tanar si noua campanie de comunicare vin sa schimbe aceasta perceptie si sa ajute la construirea imaginii actuale a brandului TAROM, care este un brand contemporan, modern, ce face parte, in continuare, din elita aviatiei mondiale.”

Campania a fost realizata pe baza studiilor de cercetare calitativa si cantitativa asupra imaginii brandului TAROM in randul consumatorilor din Romania, studii care au relevat punctele tari, punctele slabe si oportunitatile brandului TAROM la nivel local: astfel, cercetarea arata ca marca TAROM are creata baza, fiind lider in perceptia romanilor la atribute importante, precum linie aeriana cu traditie, companie de incredere, curse la ore convenabile, brand familiar. TAROM face parte din valorile de care romanii sunt mandri, insa este perceput ca un brand invechit.

Oportunitatea TAROM este de a deveni alegerea numarul 1 in topul preferintelor romanilor in ceea ce priveste liniile aeriene, iar noua campanie urmareste sa capteze acest moment benefic si sa schimbe imaginea invechita a marcii spre o companie actuala, moderna, construita pe valori autentice,” declara Bogdan Marin, Director Strategie din partea TAROM.

Dezvoltata in colaborare cu grupul de comunicare Ogilvy, campania va demara la finalul lunii septembrie si va dura pana pe 25 decembrie 2010 si va cuprinde: spot TV, machete de presa, spot radio, campanie interactiva, outdoor si indoor, proiect special in cinema si campanie de relatii publice.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.