Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-zboruri.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
03 Mar 2011 Boeing intrerupe temporar testele pentru 787 Dreamliner

Producatorul de aeronave Boeing a fost nevoit sa intrerupa testele pentru modelul 787 Dreamliner, dupa ce unul din avioanele folosite in exercitii a fost cuprins de flacari la panoul electric. A fost nevoie sa se efectueze aterizarea de urgenta in Texas, insa din declaratiile companiei reiese ca e prea devreme pentru stabilirea cauzelor precise care au stat la baza producerii incidentului, si cu atat mai putin se poate spune despre amanarea livrarilor, stabilite pentru inceputul lui 2011.

787 Dreamliner air europa

Incendiul la 787 Dreamliner pica intr-un moment extrem de nepotrivit pentru Boeing, mai ales ca producatorul tocmai reusise sa calmeze spiritele – companiile aeriene care au comandat aeronava – dupa cele cateva amanari ale livrarilor. Initial, avionul urma sa ajunga pe piata in 2008, insa din cauza unor defectiuni tehnice descoperite in ultimii trei ani, livrarea sa a suferit mai multe amanari. Intr-un final, Boeing anuntase ca Dreamliner a trecut cu brio toate testele si dadea ca sigura data de livrare pentru prima parte a lui 2011. Cu acest din urma incindent, insa, e destul de posibil ca livrarea aparatului sa sufere alte amanari, spre nemultumirea tot mai mare a companiilor aeriene cu comenzi lansate.

Referitor la incident, Boeing a declarat la scurt timp dupa producerea acestuia, ca incendiul a pornit de la panoul electric, iar fumul s-a raspandit in scurt timp in cabina, cu putin timp inainte de aterizare. Compania a tinut sa precizeze ca pilotii nu au pierdut nicio secunda controlul aeronavei.

Boeing este un producator de echipamente si aeronave din industria aviatica mondiala, infiintata de William E. Boeing la Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii. Compania s-a dezvoltat puternic de-a lungul istoriei sale, iar in 1997 a fuzionat cu un alt producator de avioane, McDonnell Douglas.

Boeing furnizeaza aeronave pentru companii aeriene din toata lumea, rivalizand cu producatorul european, Airbus. Printre clientii Boeing se numara Tarom, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines etc.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.