Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-zboruri.info/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
06 Oct 2011 Air France KLM va colabora cu Tarom

Air France KLM TaromFondul Monetar International a solicitat Guvernului Romaniei, la inceputul acestui an, sa includa pe lista societatilor pentru care vor fi scoase la vanzare actiuni si compania aeriana Tarom.

Discutia pe aceasta tema a avut loc la Palatul Victoria, unde premierul Emil Boc s-a intalnit, la 2 ianuarie, cu membri ai misiunii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Intr-un recent interviu care a atins si aceasta tema, Christian Herzog, vicepresedintele de marketing Air France KLM, nu a precizat daca grupul francez este interesat de Tarom, de altfel partener al companiei aeriene franceze. El a spus insa ca, in viitor, daca exista posibilitatea dezvoltarii colaborarii cu Tarom, compania pe care o reprezinta o va accepta.

Christian Herzog, 55 ani, ocupa functia de vicepresedinte marketing Air France KLM din septembrie 2010, cand l-a inlocuit pe Patrick Roux.

Herzog si-a inceput cariera la Air France in 1982, iar din 1998 a devenit membru al consiliului de administratie al Air France.

Air France-KLM a luat nastere in 2004, in urma fuziunii dintre cei doi operatori, francez si olandez. Compania aeriana are sediul principal pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

In 2008, Air France-KLM a fost cea mai mare companie aeriana din lume ca venituri operationale totale, dar si cea mai mare ca numar de kilometri parcursi per pasager.

Atat Air France, cat si KLM sunt membri ai aliantei SkyTeam. Compania ofera programul de fidelitate Flying Blue.

In mai 2010, Air France-KLM a anuntat pierderi in crestere de 1.56 miliarde de euro pentru anul fiscal incheiat la 31 martie 2010, si a precizat ca eruptia vulcanului islandez in primavara 2010 vor adanci pierderile cu inca 160 de milioane de euro.

In acelasi an fiscal, grupul franco-olandez anunta ca a transportat in zborurile sale 202.5 miliarde de pasageri, mentinandu-se in randul celor mai mari companii aeriene din lume.

Din grupul Air France-KLM fac parte subsidiare din mai multe tari din Europa: Brit Air, CityJet, Regional, KLM Cityhopper, Martinair, Transavia Airlines, transavia.com Franta si transavia.com Danemarca.

Air France KLM Tarom

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.